Login leden


Wachtwoord vergeten?
Uitstapje naar Duitsland 2007 PDF Afdrukken E-mail

Weekend Schweppenhausen en Stromberg

 

Al op vrijdagmorgen 24 augustus vertrokken onze kwartiermakers richting Schweppenhausen om daar bij Frans op de camping ons kamp in gaan te richten.

Na het nodige oponthoud door een fikse omleiding en natuurlijk de koffiestop onderweg (met uiteraard de hardgekookte eitjes) arriveerden de kwartiermakers in de loop van de middag bij camping Aumühle in Schweppenhausen.

 

 

Active Image
 

 

Uiteraard eerst een koffie nuttigen en bijpraten en daarna de slaapplaatsen inrichten.

 

 

Active Image

 

 

Op de camping troffen de kwartiermakers al Tienders volk en de braakselresten van ander Tienders volk dat een week eerder bij Frans op de camping was geweest.  

 

's-Avonds hebben we eerst genoten van een BBQ die door Frans voortreffelijk was georganiseerd en daarna uiteraard even een biertje proeven tot in de late uurtjes.

 

 

Active Image

 

 

Op zaterdag 25 augustus rond het middaguur arriveerde de rest van MVT op de camping alwaar ze door de beheerder van kamp "Käseköpfe" welkom werden geheten.

Allereerst werd er door de nieuwe bewoners van dit kamp driftig gebouwd aan hun onderkomens voor dit weekend.

 

 

Active Image
 

 

Na de welverdiende koffie (en voor sommigen uiteraard het biertje) werd het nieuwe uniform uitgedeeld aan de leden. Een prachtige keuze van de kledingcommissie.

Maar ja, kennelijk komt niets voor niets want prompt werd er meegedeeld dat we een kleine warming-up repetitie gingen houden. Het duurde even maar uiteindelijk zat dan toch iedereen klaar voor de repetitie.

 

Hierna hebben we ons tegoed gedaan aan Schnitzel mit Pommes in allerlei variaties. Dit was uiteraard weer uitstekend door Frans en Astrid (en familie) verzorgd.

 

 

Active Image

 

 

Om de vele calorien en de daarmee gepaard gaande vetafzettingen wat te  reduceren ging het te voet naar het ongeveer 2 kilometer verderop gelegen Stromberg waar wij op zouden gaan treden.

Door de plaatselijk carnvalsvereniging wordt daar jaarlijks hun midzomerfeest georganiseerd.

Het optreden op het plein midden in Stromberg was, mede door het werkelijk prachtige weer, uitstekend.

Jammer dat er niet al te veel bezoekers waren. Het mocht in ieder geval onze pret niet drukken.

Na nog van eten voorzien te zijn (alweer), en nog meer drank, ging het weer te voet terug naar de camping waar we nog gezellig op het terras hebben gezeten onder het genot van....

 

Op zondag 26 augustus was het de regionale Rad- und Wandertag. Hiervoor worden diverse wegen afgesloten voor al het verkeer met uitzondering van de fietsers en wandelaars waarvoor een route is uitgezet. Zo ook de weg die voert langs de camping van Frans.

 

 

Active Image

 

 

Uiteraad voor Frans een goede gelegenheid om een groot terras in te richten en zorgen voor de verkoop van spijs en drank. Verkrijgbaar waren typische Nederlandse producten als truujensoep en fricandellen wat er bij de Duitsers goed in ging.

Mede door het goede weer was het terras voortdurend gevuld.

 

 

Active Image

 

 

Om de gasten van Frans te voorzien van muziek onder hun rustpauze werd door ons twee keer een uur een concert gegeven waarbij het repertoire (anders dan de truujensoep) bestond uit licht verteerbare stukken.

 

 

Active Image

 

 

Uiteindelijk kwam er dan toch een einde aan dit geweldige weekend waar iedereen volop van heeft genoten. Enkelen van ons vonden het zo geweldig dat ze maar bleven staan op de camping en pas later in de week hun terugreis zouden beginnen.

 

Omstreeks 18.00 uur was iederen moe maar voldaan weer terug in Tienray.

 

Nogmaals hartelijk dank aan Frans en Astrid die ons dit weekend geweldig hebben verwend en natuurlijk aan onze uithelp-bassist en -bugelist. 

Laatst geupdate op ( Monday 26 May 2008 )
 
< Vorige   Volgende >
Webdesign J. Berings
Joomla Template Design