Login leden


Wachtwoord vergeten?
Over ons PDF Afdrukken E-mail

Hallo en welkom op onze website.

Wij, Muziekvereniging Tienray, kortweg MVT genoemd, zijn een enthousiaste club muzikanten.
Onze vereniging is ontstaan toen Tienray's Fanfare in 2006 haar activiteiten beëindigde. In dat jaar heeft een clubje gemotiveerde muzikanten zich ervoor ingezet om een nieuwe muziekvereniging in te richten. Dit resulteerde in de MVT. De huidige muzikanten binnen onze vereniging komen bijna allen voort uit de vroegere Tienray's Fanfare.

Het ideaal van de MVT is een vereniging met een andere structuur, een vereniging waar de leden bepalen wat er gebeurt en waarbij het bestuur vooral ondersteunt en adviseert in de beslissingen die de leden nemen. Alle initiatieven van onze leden, hoe absurd deze in eerste instantie ook mogen klinken, vinden een gewillig oor en worden dan ook door eenieder besproken en beoordeeld.

Om het bestuur de mogelijkheid te geven te ondersteunen en adviseren, en om te waarborgen dat de ideeen uit de vereniging komen hebben wij diverse commissies ingericht die zelf met initiatieven komen voor muzikale en niet-muzikale activiteiten. Van deze commissies kan iedereen lid worden, ook mensen die geen lid zijn van onze vereniging maar zich wel betrokken voelen. Zo bestaat er een activiteitencommissie, de muziekcommissie en een jeugdcommissie.

Aangezien er, na het ophouden van Tienray's Fanfare, nog maar een beperkt aantal muzikanten beschikbaar was voor onze vereniging, hebben wij er ongeveer een jaar over gedaan om terug te komen op een niveau waarbij het muzikaal verantwoord is om op te treden.

We hebben meerdere concerten per jaar op locaties binnen en buiten de gemeente Horst a/d Maas bijvoorbeeld bij de Kasteeltuinen in Arcen, bij Grand Café Broer & Zus in Overloon. Daarnaast zijn diverse van onze leden ook nog actief met het maken van muziek tijdens de carnaval en het opluisteren van de vormsel en/of communiemis. In samenwerking met de soos van Tienray organiseren we al jaren een muzikale activiteit tijdens de Tienderse Kermis. Indien nodig neemt MVT het initiatief om met een kleinere groep op te treden als er om welke reden dan ook niet met gehele vereniging opgetreden kan worden.

Naast de muzikale activiteiten wordt er 2 keer per jaar een niet-muzikale activiteit georganiseerd om de onderlinge band eens een keer op een andere manier te versterken. Zoals een BBQ, een brunch of weekendje weg.

Omdat de MVT als een brede muziekvereniging wil werken, willen wij ook instrumenten die niet binnen de vaste bezetting van een fanfare thuishoren, inpassen in onze vereniging. Op dit moment is dat bijvoorbeeld een dwarsfluit en een elektrische basgitaar.

Momenteel staat onze vereniging onder de zeer deskundige leiding van Antoinne van Buggenum.
Wij repeteren elke vrijdagavond in het Parochiehuis in Tienray van 20.00 uur tot 22.00 uur.

Ben je geïnteresseerd geraakt in onze vereniging, loop dat gerust een keer binnen tijdens onze repetitie. Iedereen is van harte welkom!


 

Laatst geupdate op ( Saturday 14 January 2023 )
 
Webdesign J. Berings
Joomla Template Design